Er du vores nye Sherpa-mentor i Jylland? 

Sherpa ekspanderer og er i gang med at oprette kontor i Kolding, hvorfor vi har brug for nye kolleger til at hjælpe os med at servicere vores kunder, så flere mennesker med en psykisk sårbarhed kan bevare eller styrke tilknytningen til arbejdsmarkedet.

Sherpa tilbyder et tværfagligt koncept, som består af social- og sundhedsfaglige mentorer med indgående psykiatrierfaring samt karriererådgivere, som har mange års erfaring med erhvervslivet og uddannelsessystemet. Sherpas udgangspunkt er den enkelte brugers motivation, ressourcer og håb. En Sherpa-mentors fornemmeste opgave er at støtte og vejlede borgeren i at sætte og nå de ønskede mål i tæt samarbejde med en karriererådgiver.

Sherpa-mentor
Som Sherpa-mentor bliver det din primære arbejdsopgave at hjælpe med at definere og prioritere borgerens ofte komplekse sociale problemstillinger og skabe motivation til forandring. I samarbejde med borgeren defineres det, der skal handles på. På baggrund af dette fastlægges attraktive og realistiske handlingsplaner, hvor du støtter borgeren i at nå sine mål.

En anden vigtig opgave er at være tovholder for de indsatser, der skal styrke borgerens tilknytning til uddannelse eller arbejdsmarked, f.eks. aftaler i jobcentret, hos studievejleder, socialforvaltningen, på arbejdspladsen, med familien, venner og behandlingssted.

Din fornemmeste opgave bliver at eliminere ydre stressfaktorer i tæt samarbejde med borgeren samt proaktivt og ansvarsfuldt at følge opgaverne til dørs. En stor del af din tid kommer til at foregå i borgerens eget hjem, hvor du hjælper med at skabe struktur og have støttende samtaler, ligesom du ofte er bisidder for borgeren ved møder med andre instanser. Du kommer til at arbejde tæt sammen med karriererådgiverne i relation til borgernes fremtidige ønsker og mål om job eller uddannelse.

Hvilke kompetencer giver succes i jobbet?
Der er flere indgange til stillingen:

 • Du har en relevant social- eller sundhedsfaglig uddannelse, som f.eks. sygeplejerske, ergoterapeut eller socialrådgiver
 • Du har flere års erfaring fra psykiatrien
 • Det falder dig naturligt at arbejde recovery-orienteret og løsningsfokuseret med en anerkendende tilgang
 • Du er vant til at samarbejde med mennesker, der har en sårbarhed
 • Det er en fordel, hvis du har erfaring med arbejdet indenfor beskæftigelsesområdet
 • Du er som person rummelig og udstyret med en stor portion tålmodighed
 • Du er bevidst om dine styrker og kender dine begrænsninger
 • Din respekt for andres faglighed og ekspertise er høj
 • Du skal kunne indgå i tæt samarbejde med kunden
 • Du er tillidsfuld, serviceminded og motiveres af at holde mange bolde i luften
 • Dine evner til at tænke i potentiale og løsninger er stor, og du sætter en ære i at følge en opgave til dørs

Det forventes, at du har kørekort samt bil, da der vil forekomme en del kørsel i det daglige arbejde. Ligeledes skal du være indstillet på, at der kan forekomme aften- og weekendarbejde.

Sherpa tilbyder dig
Vi tilbyder en fleksibel arbejdsplads med højt til loftet og engagerede kolleger. Du får stor medindflydelse på din hverdag og stor frihed til selv at planlægge arbejdstider og arbejdsopgaver. Du indgår i et tæt samarbejde med dine kollegaer, hvor faglig sparring er i centrum.

Du får indgående viden og oplæring om den metodiske tilgang, som vi benytter.

Du kan læse mere om Sherpa på www.team-sherpa.dk.

Ansøgning
Send venligst din ansøgning og dit CV til mentor@team-sherpa.dk. Vi holder løbende samtaler, så send din ansøgning hurtigst muligt og senest den 17. marts 2017.

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til direktør i Sherpa, Helle Mørk Balling på tlf. 2226 3312.


Om Sherpa
Sherpa er en virksomhed, der har specialiseret sig i at hjælpe mennesker med en psykisk sårbarhed med at mestre hverdagen og komme i arbejde eller uddannelse. Vi er udsprunget af forskning, hvilket afspejles i en stærk metodisk og programklar tilgang. Vores udgangspunkt er, at alle kan komme sig efter en krise, og at tilknytning til arbejdsmarkedet øger både livskvalitet og helbred. Alle aktiviteter planlægges ud fra den enkeltes behov og har fokus på, at den sygemeldte eller ledige bevæger sig tættere på et aktivt arbejdsliv. Vi samarbejder tæt med vores kunder for at sikre gensidig læring og de bedst mulige forløb.

Kilde: Er du vores nye Sherpa-mentor i Jylland? | Jobindex

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.