Digital rådgivning til teenagedrenge blomstrer! 

Samarbejdet mellem TUBA og Center for Digital Pædagogik har ført til en helt ny rådgivningsplatform, der fungerer som et community. Her er der ingen anonyme rådgivere, men coaches med hver sin unikke historie. Dét har fået danske teenagedrenge til at involvere sig, …

…og allerede nu er projektet, der er støttet af Velux Fonden, tæt på at nå sin målsætning kun et halvt år efter start.

Begge organisationer har en god kontakt med pigerne, for hvem deres rådgivningsplatforme ubevidst har appelleret mest til. De har derfor haft et ønske om at nå teenagedrenge mellem 13-20 år, da det kun er et fåtal af denne gruppe, der har søgt hjælp til livets svære problemer.

Det er nu lykkedes gennem en helt ny rådgivningsplatform, der hedder MitAssist .Drengene rangeres i pointsystem. Den nye platform bygger på gamificering, hvor man giver hinanden assists, og ens hjælp til andre bliver rangeret i et pointsystem. Rådgiver og koordinator Niels-Christian Bilenberg fra Center for Digital Pædagogik fortæller, at ”det har en forstærkende effekt. Andre kan også blive inspireret af dem, som er højere i graderne – så kan det være, at de selv stiger i graderne. […] Det har en værdi for dem, der giver svaret. Man får anerkendelse for den energi, man lægger i, og det har en værdi for nogle af de her drenge. De vil gerne have en position på sitet, når de investerer deres tid på det”.Fællesskab og coaches med personlighed. På MitAssist er der også en blandet rådgiverskare. Her er ikke kun faglige personer som psykologer, pædagoger, lærere og socialrådgivere.

Drengene vil nemlig hellere snakke med mennesker, der har erfaringer ligesom dem. Alle, både coaches og de unge, har derfor brugere på MitAssist, og det gør, at alle har en identitet og sin helt unikke historie at byde ind med. Alle udspiller derfor deres personlighed, og på den måde lærer brugerne også hinanden at kende og finder for eksempel ligheder ved hinanden. Det har skabt et community, hvor det primært er de unge, der hjælper hinanden, og det knytter dem i et fællesskab med tolerance og håndsrækninger. Rådgiverne er oftest i baggrunden og byder kun ind, hvis de unge selv beder om det.Dette appellerer specielt til teenagedrengene, der både er involverede, aktive og meget omsorgsfulde over for hinanden. ”Det har været en meget positiv oplevelse, og ikke de her meget korte og præcise svar, som vi havde forventet” siger Niels-Christian Bilenberg, der tilføjer ”kvaliteten er enorm høj, og de putter mange forskellige vinkler på”.Platform med succes og brobygning Lige nu er der 159 brugere, og målet var 200 brugere ved projektets afslutning i november 2017….

Læs mere her: Digital rådgivning til teenagedrenge blomstrer! – Center for Digital pædagogik – Center for Digital pædagogik

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.