DGI: Ny mentorordning for krocketspillere i Sydvest

Det er ikke altid nemt at navigere rundt som ny krocketspiller. Overgangen fra de trygge omgivelser i klubben til deltagelsen i turneringer skal være så gnidningsfri så mulig, og derfor har DGI Sydvests krocketudvalg forsøgt sig med et nyt initiativ.

”Tanken bag er at gøre spillerne trygge. Som nybegynder kan det være svært at komme fra spillet i klubberne, hvor man kan spørge en erfaren spiller til råds om tingene – til at spille turnering, hvor man spiller sammen med en anden nybegynder. Det har måske været med til at afholde nogle fra at deltage i turneringer,” siger Kim Jensen.

Generelt set har krocketspillerne til parturneringen i DGI Sydvest været rigtig tilfredse med det nye tiltag. Flere har meldt tilbage, at det er lærerigt at have en mentor som sparringspartner. Kampene tager naturligvis lidt længere tid, når der bruges timeout og regelfortolkning, men man undgår misforståelser af reglerne.

Pilotprojektet skal nu endeligt evalueres, og forhåbningen er, at det fortsætter i 2020.

Se hele opslaget: Ny mentorordning for krocketspillere i Sydvest

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.