Derfor er jeg mentor

GIFlogoColorSmallJeg har haft mange mentorer i mit liv. Min gamle mormor i Malawi var den bedste mentor for mig. Hver gang jeg kom hjem på besøg, fik jeg vejledning af hende. Min mormor er nu gået bort, og jeg kan ikke snakke med hend længere. Men hver gang jeg har brug for vejledning, tænker jeg på, hvad mormor ville have sagt. Jeg har også haft en god mentor i min far. Han viste mig, at man skal tage aktivt del i livet- ellers passerer verden forbi uden din involvering. Det passer godt sammen med det, Dalai Lama siger om at gribe mulighederne. Hvis man ikke deltager aktivt i livet, spilder man de talenter, man har fået

Jane2

H V A D    T I L B Y D E R    J E G

Jean tilbyder mentoring og konsulentbistand inden for ældreplejen. Ønsket om at rejse tilbage til hjemlandet på sine gamle dage forbliver for mange etniske minoriteter en drøm, når helbredet svigter. Rejsen til hjemlandet bliver alt for besværlig. Børnene er efterhånden blevet mere optaget af deres eget liv på arbejdsmarkedet i Danmark. De kendte familiemønstre fra hjemlandet bliver en illusion. Som ældre kan man derfor ende i isolation. Derfor er det vigtigt, at udbrede kendskabet til de muligheder, som ældreplejen i Danmark har at tilbyde. Og det er vigtigt, at give råd og vejledning til de ældre og til medarbejdere, der daglig arbejder med etniske minoriteter.

Jeanes hjemmeside  her

 

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.