Dansk Flygtningshjælp: Få en mentor

Vi er alle afhængige af vores netværk når vi skal klare os på arbejdsmarkedet , vælge uddannelse og gennemføre det vi har sat os for.Hvis man ikke altid har boet i DK eller ens familie ikke har, kan det være gavnligt at kende nogen som har alle de erfaringer som man selv skal i gang med at indhente.

Man kan have brug for at kende nogen som selv er på den del af arbejdsmarkedet man selv ønsker at komme i kontakt med, nogen som ved hvordan man skruer en ansøgning sammen og kommer bedst igennem en jobsamtale.

Hvis du har lyst til at få en mentor der har de rette erfaringer og vil støtte dig gennem uddannelse og/eller på vej til det rette jobmarked kan du kontakte mentornetDK eller GuideProjektet i Storkøbenhavn.

Du kan også bede din lærer, studie- eller jobvejleder om hjælp til at kontakte os. Før vi finder en mentor til dig, inviterer vi dig til en samtale. Her finder vi ud af hvilken type mentor du har brug for.Når vi har fundet den rette mentor, sørger vi for at i mødes. På mødet finder i ud af om kemien passer. Hvis ikke, finder vi en anden.

Mentoren er indstillet på at støtte dig over en længere periode. Du kan dog til enhver tid afbryde partnerskabet, hvis du ikke længere synes det giver mening.Du kan kontakte os online her på siden. Når vi har modtaget din tilmelding ringer vi til dig for at lave en aftale.Hvad kan jeg bruge en mentor til?Til at komme videre i dit liv med uddannelse og job. Du behøver ikke at blive gode venner med din mentor, men det er heller ikke forbudt.

Kilde: Frivillignet.dk: Få en mentor

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.