Cyklende mentor vil i byrådet

57-årige Kurt Nybo vil være Videbæks liberale stemme i byrådet. Den nyvalgte byrådskandidat vil kickstarte en ny lokal sammenhængskraft i byen, og give folk troen på, at de selv kan gøre en forskel.

 Sådan har det været siden en tidligere chef for tre år siden opfordrede ham til at blive en del af Team Herning som mentor. Her hjælper han og de øvrige mentorer en flok udsatte unge tilbage på ret kurs i forhold til uddannelse og livet i al almindelighed. Deres fælles mål er at cykle de 1.300 kilometer til Paris.

– Det er et helt fantastisk projekt og et utroligt spændende arbejde med de unge mennesker. De får en hel ny selvtillid af at være med i en del af et fællesskab, siger Kurt Nybo, der er byrådskandidat for Venstre.

Samme tro på sig selv drømmer han også at give Videbæk-borgerne. Ud skal følelsen af at være et overset hjørne af kommunen og ind skal troen på, at man faktisk selv kan være med til at gøre en forskel.

En af vejene er at skabe ny sammenhængskraft. Lige nu er Kurt Nybo med til at samle opbakning til et stort idrætscenterprojekt. Det kræver at flere foreninger arbejder sammen. Om det lykkes er uvist, men forsøget skal gøres, mener han. Og der kan komme andre projekter.

– Hvis ikke vi står sammen, så sker der ingenting. Derfor er det afgørende, at vi finder fælles fodslag og sætter os nogle mål. Jeg er overbevist om, at vi netop bliver hørt af kommunen, mener han.

I Nybos personlige valgprogram en stribe lokale mærkesager, som blandt andet handler om en bedre vejforbindelse fra Herning, en cykelsti fra Vorgod-Barde til Videbæk og en større fokus på frivillighed.

– Tag nu de små plejehjem. De skal ikke lukkes, hvis det står til mig. Vi har et velfungerende plejehjem i Vorgod, som har masser af hjælp fra frivillige. Det mener jeg, kommunen skal belønne. I en så stor kommune som vores, kan vi ikke bare centralisere alting, fordi det er billigere. Derfor skal vi finde på måder, hvor vi kan få de kommunale kroner til at strække længere, og det kan blandt andet ske med en frivillig indsats, mener Kurt Nybo.

Han mener ikke, det er et problem, at hans politiske fokus som udgangspunkt ligger lokalt.

– Hvis man gør noget godt for Videbæk, er det helt sikkert også godt for resten af kommunen, siger Kurt Nybo.

Privat er Kurt Nybo far til fire voksne børn. Han har tidligere været svineavler i Aulum og kontoransat på et svineslagteri. For tre år siden trak kærligheden ham til Videbæk, hvor han nu bor sammen med sin kone. I dag arbejder han som kirketjener og graver ved Videbæk Kirke. Udover cykling med de unge bruger han sin fritid som velkomstambassadør i Videbæk og nu også som byrådskandidat for Venstre.

Venstre i Fjelstervang, Herborg, Vorgod-Barde og Videbæk har også det nuværende byrådsmedlem Bjarne Svensen og Jens Højland, der også var på listen ved det seneste kommunalvalg, på listen over kandidater.

Kilde: Dagbladet Ringkøbing Skjern

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.