Come Together retter succesfuld gratis mentorindsats for unge mod det nordjyske

Organisationen Come Together er landet i Aalborg og tilbyder gratis mentorhjælp til sårbare unge med psykiske, sociale og faglige udfordringer, som ønsker en håndsrækning i livet.

Aalborg har fået en ny frivilligbaseret mentorordning, målrettet unge mellem 15 og 35 år, som har brug for støtte og meningsfulde relationer.

Formålet er at optimere trivsel, og samtidig modvirke ensomhed blandt de sårbare unge. Tilbuddet styrker ungeindsatsen i Aalborg og supplerer den eksisterende indsats på området, som blandt andet sigter mod at reducere antallet af frafaldstruede unge på forskellige uddannelsesinstitutioner.

”Jeg føler nu, at der er nogen, som er der for mig.”

Sådan udtaler unge sig om deres oplevelse med mentorordningen. Come Together her eksisteret siden 2013 og har rødder i det midtjyske. Organisationen har i løbet af årene med stor succes matchet mere end 200 unge med en mentor. Erfaringen viser da også, at indsatsen giver mening for de unge, som oplever meningsfyldte relationer der er udviklende og bidrager til personlig og social vækst.

Monika Fredriksson som er socialfaglig projektleder og matchmaker på ungeindsatsen udtaler således “Vi har utrolig stor fokus på matchet mellem de unge og frivillige mentorer. Det magiske opstår, når to vildt fremmede mennesker mødes for første gang og man kan se at energien og glæden mellem dem spredes til hele rummet, så går man hjem med den fedeste følelse i maven”

En af årsagerne til Come Togethers succes er, at der lægges et stort arbejde i at matche den unge med den rette mentor. Udgangspunktet er fælles interesser og et stort fokus på den enkeltes ressourcer og behov.

Ønsker man at være frivillig mentor, eller sidder man som ung med behov for støtte, kan man kontakte Come Together, Aalborg. Som udgangspunkt mødes mentor og mentee minimum to gange om måneden.

Source: Come Together retter succesfuld gratis mentorindsats for unge mod det nordjyske | Dit Aalborg

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.