Come Together | Fællesskabsprisen

COME TOGETHER: Jeg vil gerne nominere projektet Come Together, som sætter fokus på at formidle kontakt mellem sårbare unge og ressourcestærke voksne. Dette lyder måske som noget vi har hørt før, men det fantastiske ved Come Together er, at forbindelserne skabes ud fra interesser og det er et must, at båndet giver mening for begge parter. Come Together tror på, at alle mennesker har brug for meningsfulde relationer som er ligeværdige. Støtten fra mentoren er en anderledes end den støtte, som den unge normalt får fra de professionelle på kommunen.

Møderne mellem ung og voksen rummer ikke kun råd og vejledning, men er lige så tit hyggeligt samvær, hvor mentor og mentee plejer fælles interesser. På den måde bliver forholdet venskabeligt, og det er naturligt for begge parter at tage kontakt og ses. Nogle match mødes for eksempel over en fodboldkamp, aftensmad eller en biograftur.

Projektet, som tidligere har været tilknyttet Skanderborg Kommune, har hjulpet mange unge til en federe hverdag, og forhåbentlig vil der komme endnu flere match i fremtiden. På denne baggrund skal Come Together nomineres til Fællesskabsprisen 2015, for sin innovative karakter og de mange succeshistorier der skyldes foreningens tro på fællesskaber og relationer som selvstændighedsskabende værktøjer.

Klik på hjertet på siden herunder:

Come Together | Fællesskabsprisen.

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.