Chatrådgiver i Cyberhus

Søger du samtaletræning og erfaring med digital rådgivning? Så er et job som chatrådgiver i Cyberhus måske noget for dig. Vil du gøre en forskel for sårbare børn og unge i hele DK, og samtidig få fyldt op på erfaringskontoen?

Som frivillig chatrådgiver i Cyberhus får du:

 • Digital rådgivningserfaring
  En-til-en samtaler med unge, med særligt fokus på den skriftlige kommunikation, og de muligheder der åbner sig når relationen bliver helt anonym.
 • Faglig sparring & vejledning
  Du sidder sammen med en erfaren, lønnet rådgiver, på ALLE dine vagter. Efter hver vagt er der debriefing og mulighed for  sparring, sammen med de andre frivillige.
 • Tværfagligt og socialt netværk
  Du bliver en del af tværfaglig frivillig-gruppe, som sætter pris på såvel den faglige sparring, som det gode grin.
 • Faglig og personlig udfordring
  En anonym rådgivning, der er åben for alle emner inviterer til, at man bliver udfordret på såvel konkrete problematikker som de kortvarige relationer til de unge. Hvordan møder du en dreng på 13 år, der går med selvmordstanker,  en pige på 16 der netop har selvskadet igen eller den 15-årige der føler sig fanget i en forkert krop. Hvad gør man når chatten er slut, men man havde meget mere man gerne ville sige til den unge? Vi garanterer et udfordrende arbejde, og klæder dig på til kunne løfte opgaven.

Lidt om os
Som rådgiver i Cyberhus, bliver du en del af Center for Digital Pædagogik’s online rådgivningsfamilie der, ud over Cyberhus, tæller Mitassist.dk, Netstof.dk og Gruppechat.dk

Vi har 15 års erfaring med anonym, online rådgivning af børn og unge. 

Cyberhus gennemfører hvert år mere end 3000 chatsamtaler, og svarer på knap 2000 brevkassespørgsmål. Se mere på www.cyberhus.dk
Ud over chat og brevkasse tilbyder Cyberhus også et ung-til-ung forum. Cyberhus har mere end 1.000.000 årlige besøgende.

Etik og værdier
Frivillighed er et bærende element i Cyberhus, der i sig selv har til formål at underbygge en ligeværdig og troværdig relation. De frivillige rådgivere har ikke andre interesser i samtalen end den enkelte unge og den konkrete relation, der opstår i mødet mellem de to.

Vi mener, at ligeværdige og troværdige relationer er afgørende for at skabe forandring i eget liv. Derfor arbejder vi for at give alle børn og unge mulighed for at give udtryk for egne tanker og følelser i en tryg og tillidsfuld ramme, hvor kompetente rådgivere nysgerrigt reflekterer over problematikker, ressourcer og handlemuligheder, sammen med de rådsøgende børn og unge.

Vi arbejder ud fra en forståelse af, at vi altid møder unge, der gør det bedste, de kan i den konkrete henvendelse. Vi påtager os ansvaret for at møde de unge, hvor de er, og i videst muligt omfang at skabe en positiv relation.

Vi forventer
At du er fyldt 21 år og uddannet, eller er under uddannelse til socialrådgiver, psykolog, pædagog eller lærer.

Vi vægter at du evner at vise omsorg gennem tastaturet, er optaget af at fastholde din nysgerrighed overfor de unge rådsøgende, og stille skarpt på deres behov for samtale, frem for et personligt behov for at lykkes som rådgiver.

Du skal have mulighed for at arbejde fra vores kontorer i Viby J, og vi forventer at du kan tage minimum 2 månedlige vagter af 4 timer. Vagterne fordeles sådan, at du altid kender din vagtplan mindst et kvartal frem.

Cyberhus.dk hører under Center for Digital Pædagogik cfdp.dk

Find opslag her: Chatrådgiver i Cyberhus – frivilligjob.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.