Broen til det andet menneske 

Vi lever i en individualiseret verden, der lægger stor vægt på den enkeltes præsentation og eksponering af sig selv. Konstant informerer og opdaterer vi hinanden, men midt i travlheden glemmer vi ofte at lytte til, hvad det egentlig er, den anden siger. Om vi står over for en kollega eller klient, en god veninde eller vores partner, så sker det alt for ofte, at vi blot udveksler monologer frem for at føre en egentlig samtale.

Det er i mødet med andre mennesker, at vi bliver anerkendt og bekræftet i, hvem vi er. Derfor er det afgørende at forstå, hvad der sker i selve relationen, når vi er sammen – og hvordan den kan udvikles og styrkes. Ellers risikerer vi at efterlade hinanden ensomme midt i den store flok.

BROEN TIL DET ANDET MENNESKE handler om, hvordan vi skaber sociale relationer – fra korte og måske lidt overfladiske kontakter til forbundethed og dyb samhørighed. Bogen sætter socialpsykologisk
forskning og eksistentiel tænkning i spil med hverdagserfaringer og eksempler fra litteraturen – fra Virginia Woolf til Per Petterson – for at undersøge, hvad der sker, når vi begynder at gå over broen til det andet menneske.

PER SCHULTZ JØRGENSEN er psykolog, dr.phil. og professor emeritus i socialpsykologi. Han er forfatter til en række bøger og artikler, senest den anmelderroste Styrk dit barns karakter (2014), og modtog i 2015 UNICEF Prisen.

Uddrag af bogen klik her

Kilde: Broen til det andet menneske | Kristeligt Dagblads Forlag

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.