Bootcamp: Erhvervsledere skal hjælpe unge ledige

En ny mentorordning for unge på kontanthjælp har set dagens lys og skal hjælpe de unge med at komme ud af ledigheden og ud på arbejdsmarkedet. Klik foto og se interview (video).

De seneste tal fra en ekstern undersøgelse viser, at ni ud af ti unge, som kom i beskæftigelse under mentorforløbet, er fastholdt i samme beskæftigelse en-tre år efter at have været en del af mentorordningen.

– Vi har arrangeret en bootcamp, hvor de unge kan komme og øve jobsamtaler og øve det med at bruge eget netværk og få en forståelse for sig selv, og hvad det kræver, når man skal ud og have arbejde, siger Trine Bruun Mathiasen fra Bryd Unges Ledighed Nu.

Håbet er at holde de unge på arbejdsmarkedet, hvis en jobmulighed byder sig.

– Vi håber at modvirke, at de ryger tilbage på kontanthjælp, hvis de endelig får et job. Vi håber, at vi kan give dem nogle redskaber til at håndtere et job blandt andet i mødet med en erhvervsleder som mentor, siger hun.

Det er Aarhus Kommune, Q8 og mentorordningen Bryd Unges Ledighed Nu, der står bag campen.

Bryd Unges Ledighed Nu er et offentlig-privat samarbejde med aftaler om en erhvervsmentorordning for udsatte unge i 22 samarbejdskommuner.

Indlæg i Århus Stiftstidende her

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.