Bliv mentor og vær med til at hjælpe et andet menneske videre i livet

Mange løsladte har svært ved at få hul på et liv i frihed, med alt hvad det indebærer af bolig, forsørgelse, job- eller uddannelsessøgning, etablering af et berigende fritidsliv og dagligdags gøremål – og mange står alene med disse udfordringer. Alt for mange vender tilbage til gamle vaner og gamle netværk – og risikoen for at de også vender tilbage til kriminalitet er stor.

Derfor søger Røde Kors Hovedstaden nu efter frivillige til en ny mentorordning for løsladte i Hovedstaden.

Som frivillig mentor kan du sammen med en anden mentor tilbyde løsladte en tryg og tillidsfuld relation, som støtter op om de udfordringer der kan opstå før, under og efter løsladelse.

Som frivillig mentor skal du;

  • Bo i eller omkring Hovedstaden
  • Være over 25 år
  • Have en god portion livserfaring og gåpåmod
  • Have 2-4 timer i gennemsnittet om ugen
  • Være interesseret i at indgå i et mentornetværk og modtage supervision
  • Kunne sikkerhedsgodkendes

Som frivillig mentor kan du ved for eksempel at støtte op om dagligdags-gøremål eller gå med ned i den lokale fodboldklub hjælpe den løsladte med at skabe et nyt, socialt netværk uden for de kriminelle miljøer. En løsladt får tilknyttet to mentorer og mentorbesøgende starter allerede nogle måneder inden løsladelse og fortsætter op til et år efter løsladelsen. Med spændende møder og kurser bliver du godt klædt på til mentorrollen.

Mentorordningen hedder Primus Motor og er bl.a. støttet af TrygFonden.

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.