Bliv mentor for et sårbart eller ensomt menneske over 16 år (Skanderborg) – 

Mentorordning er baseret på interessefællesskabet mellem mentor og mentee, så I som udgangspunkt har nogle oplevelser, I kan være fælles om. Så uanset om du fisker, ror kajak, strikker eller gerne vil se film i biografen, så bliver du matchet med én, der har samme interesse.

I mødes minimum 2 gange om måneden i mindst et halvt år. Men hvor det skal foregå, og hvad I vil lave, er helt op til jer, og aftales individuelt.

Hvis du melder dig som mentor, så får vi en snak om, hvilke interesser du har og hvilke forventninger du har til dit mentorskab og til din mentee.

Inden vi laver et match, mødes mentor, mentee og Come Togethers repræsentant til en fælles snak. Det giver begge parter en mulighed for, at se om kemien passer og først derefter beslutter I individuelt om I vil give matchet en chance.

Efter 1, 3 og 6 måneder kontakter vi jer begge individuelt med nogle spørgsmål for, at spørge lidt ind til, hvordan I hver især oplever relationen. Du er naturligvis altid velkommen til, at kontakte Come Together, hvis du har spørgsmål, eller hvis der opstår bekymringer eller problemer. Behovet for fortsat tilknytning til Come Together vil blive drøftet efter henholdsvis 6 og 12 måneder.

Som for alle andre mennesker vil den unges behov for råd, vejledning og samvær sandsynligvis ændre sig undervejs. Men erfaringsmæssigt ”vokser” I med hinanden, og vi kan med en vis tilfredshed konstatere, at der er en god sandsynlighed for venskab mellem mentee og mentor, når man indgår i en sådan relation.

Vi skal for en god ordens skyld oplyse, at man for at blive mentor skal kunne fremvise en ren straffeattest.

Du forpligter dig ikke til, at ændre hele den andens liv eller til, at påtage dig ansvaret for, at følge dem til lægen eller lignende. Men du siger ja til, at være der fuldt og helt for dem det antal gange om måneden, I har aftalt.

Der er tale om sårbare unge mennesker, der for manges vedkommende har en forhistorie med svigt og manglende støtte og kontakt. Det er den stabilitet, som du kan være med til, at bringe ind i deres liv. Nogle gange i form af hyggeligt samvær, andre gange som sparringspartner og rådgiver, når de skal træffe valg om uddannelse, job og lignende.

Så har du lyst og overskud, så kontakt os endelig! Der er brug for dig!

Læs mere om Come Together

Source: Bliv mentor for et sårbart eller ensomt menneske over 16 år (Skanderborg) – frivilligjob.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.