Bliv mentor for en yngre flygtning i Roskildeområdet

Har du tid og lyst til at bidrage med en meningsfuld og frivillig indsats for en yngre flygtning? I en personlig relation kan du: Hjælpe med at blive bedre til dansk. Vejlede om uddannelse og arbejde. Inspirere og støtte til at lære danskere at kende.

I mødes under uformelle forhold min. hver 14. dag. Din indsats kan være hjælp til at undersøge uddannelsesmuligheder, hjælp til at skrive ansøgninger/CV, og hvis du har tid og lyst evt. kontakt til myndigheder o.lign.

Som frivillig får du støtte fra en kontaktperson, adgang til kurser og møder med andre mentorer. Der er også mulighed for supervision. Skriv gerne lidt om dig selv, hvorefter vi vil kontakte dig. Vi har både brug for mænd og kvinder.

MentorNet Roskilde er under Dansk Flygtningehjælp. Som mentor modtager du nyhedsbreve, og du er forsikret, mens du udfører din frivillige aktivitet. Du får tilbud om kurser og temadage og kan altid hente støtte og inspiration i netværket og hos en professionel konsulent. I arbejdet som mentor har du tavshedspligt. Der er mulighed for transportgodtgørelse.

Vi hører meget gerne fra dig!

Dette er et forløb under Projekt Frivillig

Projekt Frivillig er et landsdækkende initiativ som indebærer, at alle der er indskrevet på en ungdomsuddannelse vil modtage et tilbud om et forløb med frivilligt arbejde. Formålet med projektet er at øge unges kendskab til frivilligt arbejde og at flere unge dermed får lyst til at engagere sig i frivilligt arbejde. Samtidig forventes initiativet at medføre, at andre unge end dem, der traditionelt yder en frivillig indsats, får kendskab til sektoren.

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.