Bliv frivillig mentor for et barn eller ung på Nørrebro og Bispebjerg

Ungdommens Røde Kors samarbejder med Københavns Kommune om at tilbyde mentorer til børn og unge mellem 10-16 år på Nørrebro/Bispebjerg gennem mentorprojektet STRØM. Ungdommens Røde Kors søger derfor frivillige og engagerede mentorer til projektet, der ved at planlægge fælles aktiviteter kan bidrage til, at barnet eller den unge får styrket troen på egne potentialer i forhold til sig selv, sin skolegnag, fællessakber og fritidsliv.

For barnet eller den unge gør det et stort indtryk, at et voksent menneske vil bruge sin tid frivilligt på at være sammen med ham eller hende. Det betyder derfor, at det er et stort ansvar, man tager på sig, når man bliver mentor for et ungt menneske. Som mentor i STRØM skal du som udgangspunkt mødes med barnet/den unge (mentee) i et par timer ca. 3-4 gange om måneden, og da forløbet varer et år, skal du kunne binde dig i denne periode.

Rammerne for et mentorforløb

Før dit mentorforløb går i gang vil der være en periode, hvor du vil modtage vores obligatoriske mentor-uddannelse mens projektets frivillige aktivitetsgruppe i mellemtiden arbejder på højtryk for at finde den helt rette mentee til dig. Dette kan tage alt fra et par uger til et par måneder, og det er vigtigt, at du væbner dig med tålmodighed i denne periode, og bruger tiden på at forberede dig til rollen som mentor, så du er klar til at træde til, så snart vi finder en mentee til dig.

Når mentorforløbet starter kan din mentee have et eller flere mål for mentorforløbet – det kan fx være at starte til en fritidsaktivitet, finde et fritidsjob eller blive bedre til et særligt fag i skolen. Du vil løbende modtage sparring gennem projektets tilknyttede sparringspartner, så du altid er klædt på til at kunne støtte din mentee..

Vi forventer, at du:

 • Er stabil, støttende og opmuntrende, når mentee oplever udfordringer i hverdagen
 • Er klar til at engagere dig til projektet i min. et år
 • Påtager dig ansvaret for at planlægge aktiviteter og aftale møder med mentee
 • Har lyst til og evner at være en positiv rollemodel
 • Kan sætte dig i den unges sted og tage udgangspunkt i hans/hendes behov
 • Minimum er fyldt 20 år
 • Introducerer mentee til nye fællesskaber, blandt andet gennem deltagelse i sociale arrangementer med andre mentorforløb, som Ungdommens Røde Kors løbende vil invitere til og introduktion til diverse fritidsaktiviteter
 • Kan deltage i det kommende mentorkursus, der afholdes hver måned

Vi tilbyder dig:

 • Relevant obligatorisk mentoruddannelse
 • Løbende sparring med en erfaren sparringspartner
 • Erfaring med projektets målgruppe
 • Erfaring med frivilligt socialt arbejde
 • At blive en del af et større frivilligt netværk med andre mentorer
 • At blive en del af Danmarks største humanitære ungdomsorganisation

Interesseret? Hvis du har lyst til at blive mentor, kan du på næste side skrive en kort ansøgning, heri må du gerne skrive lidt om dig selv, din baggrund og om din motivation for at blive mentor. Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at vedhæfte dokumenter herefter.

Vi ser frem til at høre fra dig!

På baggrund af din ansøgning som frivillig mentor, bliver du indkaldt til en samtale, hvor personlighed, interesser og ønsker afklares. Dette bruges som udgangspunkt for at lave et godt match mellem dig og barnet/den unge.

Samtaler afholdes løbende.

Vi ser frem til at høre fra dig!

Find opslag her: Bliv frivillig mentor for et barn eller ung på Nørrebro og Bispebjerg – frivilligjob.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.