Bliv bedre rustet som mentor – temanetværk for frivillige mentorer

Dette nye netværksforløb er for dig, der arbejder som frivillig mentor og gerne vil være bedre rustet til opgaven, både mentalt og praktisk. Du ønsker at få flere perspektiver og sparring på din mentorrolle og deler gerne din viden og erfaringer med andre frivillige mentorer. Nina Holck, der er antropolog og professionel mentor, faciliterer forløbets tre møder, og giver dig inspiration, viden og værktøjer til, hvordan du kan inddrage, vejlede og støtte sårbare og udsatte mennesker til et godt og aktivt liv som medborgere.
Brugen af mentorer har i de senere år vundet stor udbredelse i alle dele af samfundet. Ikke mindst indenfor frivilligt socialt arbejde, hvor det af mange opfattes som svaret på forskellige samfundsmæssige udfordringer. At være mentor for et andet menneske i en sårbar situation er en vigtig opgave at påtage sig. En opgave der også kan være svær. Derfor er det vigtigt at du er klædt på til opgaven som mentor, og at du kan reflektere over din egen praksis, så du kan yde en god og konstruktiv mentorindsats, og ikke mindst – passe godt på dig selv imens.

I dette netværksforløb får du en introduktion samt værktøjer og viden om, hvad der karakteriserer den gode mentoring – etisk og praktisk. Sammen med andre frivillige mentorer får du mulighed for at sætte nye perspektiver på din egen mentorpraksis, og vi arbejder med de udfordringer, som du møder i dit arbejde som mentor.

Kilde: Bliv bedre rustet som mentor – temanetværk for frivillige mentorer | Frivillighed.dk

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.