Bente har startet mentorordning for unge

Unge med misbrugsproblemer kan have svært ved at møde op til behandlingstider – og mangler i nogle tilfælde et fællesskab at udtrykke sig overfor.

En gåtur, en køretur til behandlingsstedet eller en hjælp med opvasken kan være med til at gøre hele forskellen for en ung person med et misbrug. Bente Bresemann bruger sin hverdag på netop de ting, i sit arbejde med mentorordningen MoveOn, som hun for nyligt har stiftet.

– Det har vi, fordi det giver rigtig god mening. Og vi oplever, at de unge udvikler sig og kommer videre i deres liv på en god måde. Vi oplever et stort behov hos de unge for en ordning som vores. Unge, der før har haft svært ved at møde, bliver mødestabile, når de har været sammen med os, siger Bente Bresemann.

MoveOn er hyret af kommunens jobcenter – nærmere bestemt foregår samarbejdet via Ungeporten – og skal hjælpe med at få de unge på ret køl. På sigt er det så meningen, at de unge skal komme i arbejde eller begynde på en uddannelse. Konkret betyder det blandt andet, at MoveOn hjælper de unge med at møde op til deres behandlingstider.

Mentorordningen beskæftiger sig ikke kun med unge med misbrug. Men for flere af de nuværende 12 brugere hos MoveOn er stoffer ét af problemerne.

– Der kan være sociale udfordringer. Der kan være psykiatriske udfordringer. Der kan være udfordringer med misbrug. Og så tager vi hul på at spise elefanten, én bid ad gangen. Målet er jo, at de skal i arbejde eller i uddannelse. Og så prøver vi at se, om det kan lade sig gøre, siger Bente Bresemann.

En del af MoveOn er også det sociale fællesskab. Bente Bresemann, og den anden mentor ansat i virksomheden, Torben Kofod Ager, arrangerer blandt andet gruppesamtaler. Her kan de unge snakke med jævnaldrende, der er er i samme situation som dem selv.

– De trives med det sociale samvær, vi og dem har sammen. Én ting er, hvad vi etablerede voksne kan sige. Men noget andet er, hvad man kan udveksle med jævnalderende, siger Bente Bresemann.

MoveOn er en fortsættelse af virksomheden Klar til Job, der har samarbejdet med kommunen siden 2018. I slutningen af 2020 nedlagde ejeren af Klar til Job, Michael Møller, dog virksomheden. Herefter har Bente Bresemann, der også var i ansat i Klar til Job, stiftet MoveOn, der har overtaget de selvsamme opgaver hos kommunen.

Se tv indslag på siden: Bente har startet mentorordning for unge

Tema Ung og Misbrug her

 

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.