Ældre mentorer skal hjælpe unge på ret kurs i Næstved

Aktiviteten skal hjælpe unge, der ikke er uddannelsesegnede, til at finde ud af, på hvilke områder de har styrker og kompetencer.

Annette Raunsholt, der er konsulent hos Landsforeningen Talentspejderne, begynder i næste uge at oplære de første talentspejdere i Næstved, så de syv voksne bliver klar til at hjælpe unge med at finde den rigtige vej videre i livet efter 9. klasse.

– Mentoren er en voksenperson, som er meget opmærksom på, hvilken retning, den unge skal, fortæller hun.

Finder de skjulte kompetencer

Annette Raunsholt forklarer, at et mentorforløb hos Landsforeningen Talentspejderne skal give de unge mere selvtillid og selvbevidsthed.

– Det er et program, hvor man bliver meget opmærksom på sine kvaliteter, og hvor man også får udviklet nogle nye kvaliteter, siger hun og fortsætter:

– Vi tester, hvilke typer intelligenser, de unge har, og det kan være, man scorer virkelig højt på musikalitet eller kreativitet, siger Annette Raunsholt.

– Måske har man også nogle helt utroligt gode sociale kompetencer, som måske heller ikke lige er det, der på den måde lægges mærke til i skolen.

Mentorordningen er målrettet nogle af de elever, der i skolen ikke bliver vurderet uddannelsesparate.

– Skolen er meget boglig i øjeblikket, så der kan være nogle, der hurtigt kan føre sig hægtet af.

– Men det kan være de har nogle kompetencer, som ikke efterspørges i så høj grad i skolen. Vi kan udvikle nogle af de kvaliteter, så de bliver uddannelsesparate, siger konsulenten, siger Annette Rauslund.

Mentorer fra erhvervslivet

I Næstved Kommune er de syv kommende mentorer for Landsforeningen Talentspejderne fundet i det private erhvervsliv. Der er blandt andet mentorer fra bankverdenen og byggebranchen.

Et forløb hos talentspejderne løber over 24 møder, hvor den unge mødes med sin mentor og går gennem et fastlagt program, hvor der gennemføres en række opgaver, træning, spil og samtaler om den unges udvikling og fremtid.

Hvis man er interesseret i et forløb hos Landsforeningen Talentspejderne, skal man henvende sig til en lærer på sin skole. Det er nemlig dem, der kan henvise til et mentorforløb.

Source: Ældre mentorer skal hjælpe unge på ret kurs | TV2 ØST

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.