Aabenraa Kommune vil give pressede unge en mentor, så de fuldfører deres uddannelse

Aabenraa: En ny mentorordning i Aabenraa Kommune for unge med “ondt i livet” får stor politisk opbakning. – Gennem de senere år er der kommet øgede krav til, at unge skal tage en ungdomsuddannelse, men for en gruppe unge, der er presset af personlige og sociale problemstillinger, er det svært at leve op til kravene. Det skal mentorer i kommunens Ungdommens Uddannelsesvejledning nu hjælpe dem med.

Forslaget er blevet behandlet i både arbejdsmarkedsudvalget, social- og sundhedsudvalget og børne- og familieudvalget, og alle udvalg bakker op om projektet.

– Det er et rigtig godt forslag, og det betyder samtidig, at vi styrker indsatsen i Ungdommens Uddannelsesvejledning, siger Povl Kylling Petersen (S), der er formand for social- og sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune.

– Det er også et godt eksempel på det gode samarbejde på tværs af udvalgene, fortsætter han.

Mentorerne deltager i et opstartskursus og derefter i et løbende supervisionsforløb, som tilsammen skal etablere en faglighed omkring mentoropgaven. Det er desuden vurderingen, at de unges generelle trivsel vil højnes af at få en mentor tilknyttet og dermed også en generel samfundsmæssig gevinst på lang sigt.

Projektet ventes at koste lidt over en million kroner fordelt over to år, og det finansieres med hver en tredjedel af arbejdsmarkedsudvalget, social- og sundhedsudvalget og børne- og uddannelsesudvalget.

Mentorordningen er fleksibel og kan vare mellem tre måneder og et år afhængigt af den unges behov.

Jydske Vestkysten

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.