35.000 stressramte melder sig syge fra jobbet hver dag

Omkring hver syvende dansker oplever ifølge en række undersøgelser tegn på stress, og det anslås, at der hver dag er omkring 35.000 danskere, der melder sig syge fra jobbet på grund af stress. Samtidig bliver stress ifølge WHO en af de væsentligste kilder til sygdom i 2020, og det anslås, at stress koster Danmark et tocifret milliardbeløb om året. Alligevel er der enorm forskel på, hvilken behandling de stressramte bliver tilbudt.Kun omkring hver anden kommune har tilbud til stressramte, og disse tilbud spænder fra kurser i løbetræning, krystalterapi og kostomlægning, over mindfulness og gruppeterapi til psykologsamtaler.

Ifølge en række forskere, stressbehandlere og organisationer er stressbehandlingen præget af tilfældighed og manglende videnskabelig dokumentation for effekten, og patienterne har ingen sikkerhed for, at de tilbydes den bedste behandling.

»I modsætning til angst- og depressionsområdet findes der ingen diagnose for stress, og vi har ingen fælles retningslinjer for, hvordan vi diagnosticerer og behandler stress. Det er helt op til den enkelte behandler og kommune, hvilken metode man vælger,« siger psykolog Yun Ladegaard, som har forsket i arbejdsrelateret stress på Institut for Psykologi, Københavns Universitet.

Kilde:Jyllands Posten  Stressramte får vidt forskellige tilbud – Indland

Forfatter: Lars Holmboe

Arbejder med at udvikle mentorordninger, forske, give sparring, holde foredrag og workshops om mentorordninger og om det at få en mentor.